
Átlagos tápérték (100g) | |
---|---|
Kj / Kcal | 193 / 46 |
Fehérje | 1 g |
Zsír | 3 g |
Szénhidrát | 3 g |
Ebből cukor | 2 g |
Rost | 1 g |
Hozzávalók:
salátacukkini
tejföl
só
fokhagyma
ecet
Nem csak az uborkából lehet finom salátát készíteni. Hasonlóképpen cukkiniből is remekül összehozhatod.
Sokan vannak, akik nem tudják megenni az uborkát, pedig nagyon szeretnék, vagy éppen nem szeretik és azért nem eszik. Ez a választás remek alternatíva lehet ilyen esetben. Ha valaki esetleg az epéje miatt a tejfölt sem bírja tolerálni, vagy épp tejmentes étrendet követ, annak célszerű a natúr verziót választani, vagy a tejfölt helyettesíteni valamilyen növényi változattal.
A szokásos módon készítjük, pont úgy, ahogyan az uborkát is szoktuk. A cukkinit szeleteld vékonyra, sózd, hagyd állni. Nyomkodd ki, adj hozzá tejfölt, ecetet, zúzott fokhagymát, sót. Tehetsz bele fehérborsot, pirospaprikát is.