Gyakran ismételt kérdések

GYAKORI KÉRDÉSEK

Kell-e vinnem valamit, ha masszázsra megyek?
Amennyiben szeretnél, hozhatsz magaddal egy saját, nagy méretű törölközőt, amit magad alá terítesz. De nem kötelező.

Fáj-e a masszázs?
Kíméletes módszert alkalmazok, melyhez folyamatos visszajelzést kérek tőled masszázs alatt, amennyiben szükséges, elkerülve ezzel a kellemetlen fájdalmakat. Az esetleges kritikus területeket így fokozatosan szabadítjuk fel, ezáltal az eredmény szelíd de hatékony marad.

Hány alkalom kell ahhoz, hogy eredményes legyen a masszázs?
Ez mindig az illető állapotától függ. Nagyon kritikus területek helyreállítása több időt vesz igénybe, hiszen a probléma sem egy nap alatt alakult ki. De általában már az első alkalom után is érzékelhető javulás, mely minden alkalommal fokozódik.

Milyen gyakran érdemes masszázsra járni?
Eleinte, amíg a problémás területet kikezeljük, javasolt hetente, majd a javulást követően csökkenthető a megjelenések száma. Ezután pedig fenntartó kezelésre ajánlott járni, mely mindenkinél saját igénye szerint változó. Általában 2-3 vagy 4 hetente érdemes visszajárni a jó közérzet érdekében.

GYAKORI TÉVEDÉSEK

Amikor valaki egyszer elmegy masszázsra és azt hiszi, attól megszűnik a problémája. Egy alkalom nem fog csodát tenni. A problémád sem egy nap alatt alakult ki, ne várd, hogy varázsütésre megszűnjön. De ha rendszeresen jársz masszázsra, esélyes, hogy jól legyél.

Amikor valaki pár alkalommal elmegy masszázsra és miután jól lesz, nem megy vissza. Aztán eltelik valamennyi idő, és kezdődik újra előlről minden. Ez akkor szokott bekövetkezni, amikor a kiváltó okot nem tudta megszüntetni az illető (pl. állandó egyoldalú terhelés, helytelen testtartás, stb.) Rendszeres, fenntartó kezelésekkel ez elkerülhető.

GYAKORI TANÁCSOK

Ha masszázsra vagy kezelésekre érkezel, lehetőleg ne teli gyomorral érkezz.

A masszázsok és kezelések után bőséges folyadékfogyasztás javasolt, mely lehetőleg tiszta víz legyen. De semmiképpen nem alkohol, vagy cukros üdítő.