MASSZÁZSOK, KEZELÉSEK

BOLDOG ÉLET, JÓ KÖZÉRZET, MELYET A KEZELÉSEK SIKERESEN TÁMOGATNAK

REGENERÁLÓ MASSZÁZS

regeneráló masszázs

Többször előfordul, hogy a test különböző területein fájdalom jelentkezik. Ennek oka sokféle lehet. Gyakori, hogy a hát valamely szakasza, vállak, derék zónája érintett a kellemetlen tünetek megjelenésében. A panaszok okaként említhető a helytelen testtartás, mely olykor lehet egy korábban felvett és rossz szokássá vált beidegződés is. De gyakorta előfordul azonban, hogy valamilyen sűrűn ismételt, vagy kényszerhelyzetbe erőltetett tevékenység, fokozott igénybevétel következtében alakul ki. Ilyenkor az adott terület izmai, ízületei az alaphelyzethez képest jóval terheltebbek, ami a kritikus területen az egyensúlyi állapot megbomlását eredményezi. Amennyiben nincs megfelelő időben és módon kompenzálva ez a változás, a test ellenállás kíséretében jelzést küld, amely egy feszült és fájdalmas érzetet eredményez. Van úgy, hogy a mindennapi tevékenység, főleg munkavégzés rákényszerít valakit arra, hogy akkor is folytassa a feladatát, ha az számára már roppant kellemetlen. Ilyen esetekben jön jól a regeneráló masszázs, amely segít a természetes állapot visszanyerésében. Nem csak a hát, bármely más testrész, pl. végtagok fokozott igénybevétele vagy sérülése is okozhat panaszt, amikor nagyon sokat segít ez a kezelés. Valamint nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy a stressz milyen elváltozásokat képes előidézni. Ilyenkor minden egyes sejt és izom befeszül, amely meglehetősen komoly átalakulást tud okozni. Hosszútávon ez a görcsös állapot deformitáshoz, egyre nagyobb fokú fájdalomhoz vezet.
A regeneráló masszázs hatásossága a személyre szabott kezelésekben érvényesül. Ugyanis nincs két egyforma állapot, ezért ennek megfelelően minden egyes alkalommal az éppen aktuális helyzethez igazodik a kezelés menete. Ehhez olyan speciális technikák kerülnek alkalmazásra, melyek hatékonyan támogatják az adott területen meghúzódó feszültség felszabadítását, segítik a szövetek regenerálódását. A masszázs kíméletes, melynek során nemcsak fizikai, lelki megkönnyebbülés érzése is tapasztalható.

FRISSÍTŐ MASSZÁZS

frissítő masszázs

Időnként jól esik egy frissítő masszázs, mely nem feltétlenül azért jön létre, mert valakinek betegsége, fájdalmas elváltozása van. Gyakran egyszerűen csak jól esne, ha valaki átgyúrná az izmainkat, testrészeinket, mintegy felfrissítve azokat. De mit is tesz egy általános frissítő masszázs?
A masszázsterápia az egész szervezetre jótékony hatást gyakorol. Nemcsak az izmokat, keringést frissíti fel, hanem támogató hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális vérnyomás és keringés helyreállását.
A masszőr megfelelő fogásokkal, simító, gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet. Fizikai és neurohormonális hatása elősegíti az esetleges betegségek gyógyulását. Csökkenti a fájdalmat mind az adott, mind a vele kapcsolatban lévő távoli területen, felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, kiegyensúlyoz, elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. Jótékony hatással van az egész szervezetre, elősegíti az öngyógyító folyamatok működését, revitalizál.
Hatások: izomfeszülés lazul, izomfáradtság csökken, lazulnak az ízületek és javul a mozgástartomány, izomerő nő, nyugtatólag hat az idegrendszerre, serkenti a vér- és nyirokkeringést, javítja az izmok és a bőr tónusát, egyes betegségek tüneteit enyhíti, sérülések és betegségek gyógyulását felgyorsítja, elősegíti a méreganyagok távozását, álmatlanságot csökkenti, javítja az alvás hosszát és minőségét, stresszoldó, depresszió és szorongás oldását segíti, koncentráló képességet fokozza, javítja az életminőséget.

TRIGGER PONT TERÁPIA

trigger pont terápia

A test különböző területein jelentkező fájdalmaknak gyakori kiváltó oka lehet a trigger- vagy tenderpontok létrejötte, melyekre jellemző, hogy az izomban vagy izom-ín átmenetnél kialakulva az adott területen, vagy más területekre kisugározva okozhatnak kellemetlen panaszt. Ezek tulajdonképpen kis csomószerű képződmények, melyek fokozzák az izomfeszességet, így azok nem tudnak ellazulni és folyamatosan összehúzódott állapotban vannak, akár éveken keresztül is. A kiinduló, elsődleges trigger pontok a kisugárzási zónájukban életre hívhatnak újabb, másodlagos pontokat, egyes pontok pedig látensek is lehetnek, vagyis helyileg nem okoznak panaszt, viszont az adott zónában blokkokat idéznek elő. A feszültségpontok zavarják az izom koordinációt és az erőkifejtést is. Gyakran kapcsolatba hozhatók különböző, más panaszokkal, pl. ízületi fájdalom, gerincpanaszok, fejfájás, porcsérülés stb. Vannak un. tapadási pontok, melyek tulajdonképpen nem igazi trigger csomók, hanem az állandó, túlzott feszülés miatt kialakuló érzékeny területek, amelyek degeneratív ízületi állapotokhoz vezethetnek idővel. Van úgy, hogy egy fájdalomzónát több különböző izomban lapuló trigger pont is táplál.
A feszültségpontok a szervezet védekező mechanizmusaként jönnek létre, hogy az egészséges egyensúlyi állapot felborulását megakadályozzák a testben. Ha nem figyelünk ezekre a jelzésekre, akkor az izom alkalmazkodva a védekező állapothoz új tartást vesz fel, vagyis megindul az elváltozási folyamat láncolata.
Kezelése célzottan történik, vagyis konkrétan a trigger pont oldásával. Már az első alkalom után érzékelhető a hatásosság, de általában több kezelés szükséges a teljes megszüntetéshez. Ez mindig az aktuális állapottól függ, éppen ezért nem is lehet általánosítani.
Ez a kezelés leginkább regeneráló masszázzsal párosítva kerül alkalmazásra a hatásosság kiteljesítése érdekében.
Direkt aktivációs okok lehetnek: mechanikai túlterhelés, ismétlődő használat az izom fáradásával, a fáradt izom hirtelen kihűlése, trauma, sérülés. Indirekt aktivációs okok: elsődleges trigger pont megléte, ízületi betegségek, stressz, érzelmi túlterheltség, izombántalmak, idegbántalmak, fertőzések, anyagcsere zavarok, endokrin zavarok, belső szervi betegségek, mérgezés.

GERINCTÁMOGATÓ MASSZÁZS

gerincterápia

A test felépítésének fontos részét képezi a gerinc, melynek funkciója a törzs mozgékonyságának biztosítása, a teherviselés támogatása.  A gerincoszlop rugalmasságát és stabilitását a csigolyák, a közöttük elhelyezkedő, hajlékonyságot szabályozó porckorongok, valamint az ezeket körülvevő szalagok és izmok teszik lehetővé.
A különböző okból létrejövő izomfeszülések, ízületi blokkok, elmozdulások akadályozhatják a funkció megfelelő ellátását. Ezeknek az elváltozásoknak a hatása megjelenhet a test távolabbi területein is a gerincből kilépő idegek, az itt futó energiapályák és reflex területek közvetítése által.
Speciális technikák alkalmazásával ezek a blokkok megszüntethetők, melynek során a feszültség és fájdalom oldódik. Fokozódik a keringés és az anyagcsere, több oxigén jut az aktuális sejtekhez, az energiapályák szabaddá válnak, a mozgáskoordinációk javulnak, a gerinc rugalmassága jobbá válik.

Kezelés során cél a gerinc, illetve hát funkcióinak támogatása, felszabadítása. A gerinc terheltségi állapotától függően a masszázst ajánlott célzott gyakorlatokkal kombinálni, melyek együttes hatása hozza meg az igazán érdembeli eredményt. 
Hatások: fájdalom csökken, izomfeszültség oldódik, rugalmasság nő, keringés fokozódik, testtartás javul, szövetek anyagcsere ellátottsága rendeződik, energiapályák szabaddá válnak, porckorongok terheltsége felszabadul, testtartás javul

KISMAMA MASSZÁZS

Ajánlott kismamáknak, szoptatós anyáknak. 
Várandósság ideje alatt létrejött hormonális és fizikális változások kihívás elé állítják a kismamát. A test szerkezetének átalakulása hatással van a mozgásrendszerre is. A gerinc terhelése megváltozik, mind a hát izmai, mind a lábak fokozott igénybevételnek vannak kitéve. Mindemellett az érzelmi hullámzás is befolyással van a közérzetre és testi funkciókra egyaránt.
A speciális, kimondottan e célra alkalmazott masszázs sokat segíthet a jó közérzet érdekében, mellyel az izomfeszülés enyhíthető, érzelmi egyensúly stabilizálható. A masszázs a második trimesztertől ajánlott. 
MÉZES MASSZÁZS

mézes masszázs

A méz gyógyító erejét ősidők óta ismerik és alkalmazzák. Jótékony hatása külsőleg és belsőleg egyaránt támogatólag hat. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, tartalmaz fontos enzimeket, szerves savakat, illóolajokat. Antibakteriális, gyulladásgátló, méregtelenítő.
A mézes masszázs méregtelenítő hatásának titka a méz gyógyító erejének és a masszázstechnika vákuumhatásának együttes alkalmazásában rejlik. A kezelésnél a masszázs során a reflex területeket is stimuláljuk, ezáltal az egész szervezetre jótékony hatást gyakorolunk. A masszázs mélyen a bőr alsóbb rétegeibe és a szövetekbe hatol. Az elhalt hámsejtek lazulnak, a megkötött salak- és méreganyagok felszabadulnak, a szívó hatás révén a felszínre kerülnek. Nagyrészük a bőrön keresztül kiválasztódik, a fennmaradó rész pedig a további kiválasztószervek segítségével távozik. Energiablokádok szabadulnak fel és az egész szervezet megerősödik. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, így miközben a nem kívánatos anyagok távoznak, a mézben található hasznos anyagok könnyen felszívódnak. Fájdalomcsillapító hatású, jól alkalmazható ízületi problémák, reumatikus panaszok esetén. Kiválóan hat az idegrendszerre, remekül oldódik a stressz és a feszültség. A bőr rugalmassá és feszessé válik. Az egész szervezet megújul, felszabadul.
A mézes masszázs hatása szinte azonnal érezhető egy kezelés után.

Hatásai: Fertőtlenítő hatású. segít eltávolítani a salak- és méreganyagokat. Nyugtatja az idegrendszert. Fájdalomcsillapító. Javítja a vérkeringést, az anyagcserét. Serkenti a nyirokkeringést. Oldja az izomletapadásokat. Tisztítja, hidratálja, táplálja a bőrt és növeli a rugalmasságát. Tonizálja a bőrt. Cellulit, narancsbőr eltüntetésében segít. Felszabadít a testi-lelki kimerültség alól. Erősíti a szervezet öngyógyító képességét. Fokozza az immunrendszer erejét. Stresszoldó. Relaxáló. Segít megszüntetni az álmatlanságot.

SÓMASSZÁZS

sómasszázs

A masszázs során nem hagyományos konyhasót használunk, hanem magas ásványianyag tartalmú, kezeletlen, tiszta minőségi sókat. A sómasszázs jellemzője, hogy igen erős méregtelenítő terápia. Egyrészt a bőr felsó rétegeit tisztítja, az elhalt hámsejteket eltávolítja, másrészt a bőr és szövetek mélyebb rétegeibe is behatolva oldja és eltávolítja a méreg és salakanyagokat. A vér- és nyirokkeringést fokozza, a benne található ásványianyagok, nyomelemek felszívódását serkenti, az immunrendszert erősíti. Hidratáló hatású, bőrmegújító, ezáltal a bőr megfiatalodik, rugalmas, selymes, puha tapintású lesz. A légzőrendszerbe jutva a kellemetlen tüneteket csökkenti, megtisztítja a nyálkahártyát, oldja a lerakódásokat, a légzést könnyíti. A só természetes antihisztamin, mely segít megszüntetni az allergiás reakciókat.
Az ásványi sóhoz tápanyagokban gazdag olajat adunk, amivel a kezelt testfelületet átmasszírozzuk. A masszázs az értékes hatóanyagokat a hámszövet mélyebb rétegeihez is eljuttatva tudja kifejteni kedvező hatását, miközben a testet teljes egészében méregteleníti. Ezután a vendéget betakarjuk és ebben az olajos-sós pakolásban 15-20 percig pihenni, feltöltődni, hagyjuk. Ez idő alatt a só értékes anyagai tökéletesen felszívódnak és beépülnek a szervezetbe. A sós olaj élénkíti a vérkeringést, felszívódása javítja a sejtanyagcserét és a faggyúműködést. A kezelés során erősödik az immunrendszer, oldódnak az ízületi lerakódások,  tisztul a tüdő, miközben hidratálódik és fiatalodik a bőr. Hozzájárul a sav-bázis egyensúly fenntartásához. 

Hatások: serkenti a nyirok és vérkeringést, méregtelenítő, immunerősítő, bőrmegújító, növeli a bőr vízmegkötő képességét, stresszoldó, légzéskönnyítő, antiallergén

CSOKOLÁDÉ MASSZÁZS

csokoládé masszázs

A csokoládé masszázs test és lélek harmonikus feltöltődését biztosító kezelés.
Összetevőit tekintve számtalan jótékony hatással bír. Fokozza a bőrsejtek megújulását, csökkenti az öregedési folyamatokat, növeli a bőr feszességét. Lehetővé teszi a finom barázdák és ráncok csökkentését. Segíti a bőr kollagén és elasztin szintjének megtartását, ezáltal csökkenti az öregedés hatásait. Az alkotóelemei között fellelhető koffein serkenti a vérkeringést, a vér áramlásának növelésével pedig lehetővé teszi a benne található értékes vitaminok és ásványi anyagok szervezetbe juttatását. A flavonoidok hozzájárulnak a sejtek regenerálódásához, antioxidáns tulajdonságának köszönhetően megköti a szabad gyököket, ezáltal rákmegelőző. Érvédő hatású, serkentőleg hat az agyműködésre. Természetes olajakat és bőrpuhító anyagokat tartalmaz, melyek ápoló hatásúak a száraz, érdes, pikkelyes bőr kezelésében. Hidratál, táplál, ápol és revitalizál, a bőrt simává varázsolja. Hatásosan alkalmazható narancsbőr ellen. Méregtelenít, energetizál. Nagyon jó relaxáló hatású, csökkenti a stresszt és a feszültséget. Hangulatjavító, jó hatással van az idegrendszerre, nyugtató, szorongásoldó, antidepresszáns. 

Különösen ajánlott stresszes időszakban, vizsgaidőszakban, kimerült állapotban feltöltő, lazító, nyugtató, pihentető hatása miatt.

KÓKUSZ MASSZÁZS

kókusz masszázs

A kókuszmasszázs egy tápláló, vitalizáló kezelés, amely nemcsak közvetlenül a bőrfelületre, hanem a bőrön keresztül felszívódva az egész szervezetre fejti ki jótékony hatását. Erre a célra kizárólag finomítatlan, tiszta alapanyagokat használunk, melyek megőrzik értékes összetevőiket, így biztosítva a kezelés pozitív minőségét.
A kókusz nagyon sok vitamint, ásványianyagot tartalmaz. Kiemelkedő kalcium, magnézium, foszfor, cink, vas, illetve B, C, D, E vitamin tartalma. Szépség és egészség terén egyaránt megmutatkozik kedvező hatása. Rostokban gazdag, emésztési folyamatokat jótékonyan befolyásolja, energetizál, támogatja a csont és mozgásrendszert. Erősíti az immunrendszert, gátolja az öregedést, késlelteti a ráncok kialakulását. Antioxidáns hatása révén segít megelőzni a kóros sejtváltozásokat. Fertőtlenítő, segít a hidratálásban, így hatásos száraz, problémás bőr kezelésében, sejtmegújító, regeneráló. Eredményesen alkalmazható igénybevett, sérült haj ápolásában. Alacsony glikémiás indexének köszönhetően hozzájárul a vércukorszint rendezéséhez. Jó hatással van az idegrendszerre, segít a stresszoldásban.

AROMATERÁPIÁS MASSZÁZS

aromaterápiás masszázs

Aromaterápia alatt a 100% – ban természetes esszenciális növényi olajok alkalmazását értjük. Ez a terápia tehát egy speciális formája a gyógynövények alkalmazásának. Az aromaterápiás masszázs olyan alternatív terápiás módszer, amely ötvözi az illóolajok természetes hatását és a masszázs gyógyító erejét.
A konzultációt követően, egy vagy több illóolajból az aktuális állapothoz mérten választjuk ki, amelyre szükség van, és elegyítjük a masszázsolajat vagy krémet. A masszázs intenzitása a kívánt kezeléshez igazodik attól függően, hogy milyen célból alkalmazzuk az aromaterápiát. Az illóolajok elsősorban a bőrön keresztül szívódnak fel és fejtik ki hatásukat részben lokálisan, részben távolabbi területeken. A masszázs során a keringés fokozódik, így jótékony hatása a különböző szervekhez is eljut. Hatása minden területet érint, mint pl. immunrendszer, idegrendszer, vér- és nyirokkeringés, mozgásrendszer. A masszázs során elillanó és belélegzett olajok hatnak érzékszerveinkre is, nyugtató, frissítő, hangulatjavító hatásuk érvényesül. Így intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, energetizáló és vitalizáló ereje.

NARANCSBŐR KEZELÉS

narancsbőr kezelés

Cellulit vagy más néven narancsbőr elsősorban a comb, far, has területén jelenik meg. Lényegében a kötőszövet megnövekedett zsírsejtjei, mely a bőr felszínét narancs héjához hasonló, egyenetlen felszínűvé teszi. Kialakulása elhúzódó folyamat, melynek fokozataira érdemes odafigyelni, ugyanis nemcsak esztétikai jelentősége van. A jelenség mögött minden esetben felhalmozódó méreganyagok, keringési- és anyagcserezavarok állnak. A zsírsejtekben, valamint sejtek közt lerakódó salakanyagok a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A felpuffadt zsírsejtek elnyomják a rostok rácsszerkezetét, melynek következtében a kötőszövet megnyúlik, rugalmassága csökken, idővel felszakad, a bőr felülete egyenetlenné válik. Az adott területen a nyirok- és vérkeringés akadályozott, emiatt pangás jön létre. A bomlástermékek felhalmozódnak, a szövetek oxigén ellátása csökken, amely a későbbiekben további szövődményeket vonhat maga után.
Fokozatok:
– A bőr ránézésre simának tűnik, de a bőrfelületet öszefogva láthatóvá válnak a barázdák. Ebben a stádiumban még könnyen visszafordítható a folyamat.
– Fekvő helyzetben simának, egyenletesnek hat a felület, de állva már összenyomás nélkül is látszanak a gödrök. Ebben a stádiumban sokkal több időbe telik, de még mindig vissza lehet fordítani az elváltozást.
– Minden testhelyzetben jól láthatók a göröngyök, összenyomás nélkül is. A narancsbőr egyre több testfelületet érint, a testkontúr eltorzul. A kötőszövetek sérülnek, emiatt az eredeti, ép állapot nem állítható vissza tökéletesen, hosszadalmas kezeléssel javítható.
Kialakulásának okai elsősorban az életmódra vonatkozó helytelen szokások:
-Helytelen táplálkozás: tápértéket nem tartalmazó gyorsételek fogyasztása, nélkülözhetetlen vitaminok, ásványianyagok szervezetbe juttatásának hiánya.
-Elégtelen folyadék fogyasztása
-Megfelelő mozgás hiánya
-Káros szenvedélyek
Ezen kívül befolyásoló ok lehet hormonális tényező, örökletesség, stressz.
Kezelés során cél a zsír lebontása, salakanyag eltávolítása, kötőszövet megerősítése, keringés helyreállítása. Ez különböző módszerek megválasztásával érhető el, melyek a lebontási és méregtelenítési folyamatokat támogatják. Mindezt olyan eszközök használata teszi lehetővé, amelyek hatékonyan és kíméletesen, fájdalommentesen alkalmazhatók. A megfelelő terápiák együttes alkalmazása az egyén állapotához igazodva kerül kialakításra. Az első alkalom mindig állapotfelvétellel kezdődik, ezután konzultáció során egyeztetjük a terápiás tervet. A sikeres eredmény eléréséhez a kliens együttműködése is szükséges, mely az egészségre vonatkozó életmódbeli változást és a javaslatok betartását jelenti.
A cellulit kezelés kúraszerűen javasolt, kezdetben célszerű heti 2-3 alkalom, majd heti 1 alkalom.

ANTI AGING ARCMASSZÁZS

anti aging arcmasszázs

Amint születendő testünkbe élet serken, attól a pillanattól fogva arcunk folyamatosan változik. A sejtek elhasználódnak, megújulnak, elöregednek majd elhagyják a testet, helyükbe új, friss sejtek lépnek. Az állandó körforgás az élet velejárója, természetes folyamata. Eközben azonban megannyi hatás is ér bennünket, melyeknek számtalan külső és belső megnyilvánulása jelenik meg. E hatások egyrészt tőlünk függőek, másrészt rajtunk kívülálló okból jönnek létre. Az arc feltérképezi az évek során összegyűjtött lenyomatokat, érzelmi töltöttséget. A kor előrehaladtával átalakul, a bőr veszít rugalmasságából. Mindezek következtében megjelennek a barázdák és egyéb jellegzetes elváltozások. S mivel arcunk is egy mikrorendszer, a test különböző pontjainak kivetülései is felismerhetővé válnak. Arcunk tehát tükör, éppen ezért sokoldalú törődést igényel.
Egy gondos anti-aging kezelés többmindenre kiterjedő figyelemmel, komplex módon tevődik össze. A módszer hatékonysága az egyénhez igazodó eljárás, valamint a holisztikus látásmód jegyében teljesedik ki. Mindez az arcon egyértelműen megmutatkozik, hiszen nyugodttá, simává, kiegyensúlyozottá válik általa. A kezelés során speciális masszázsfogások, természetes hatóanyagok segítik ennek létrejöttét.
A kezelés pihentető, relaxáló, egész testre jótékony hatással van. Feszültségoldó, felszabadító, így miközben az arcod szépül, közérzeted is sokkal jobbá válik.

TRADÍCIONÁLIS THAI MASSZÁZS

tradícionális thai masszázs

A nálunk megszokott nyugati masszázstípustól merőben eltér ez az eljárás.
A kezelés folyamata kényelmes ruhában történik egy földre helyezett matracon. A terapeuta speciális technikák alkalmazásával kézzel és lábbal egyaránt dolgozik, melynek során a lábtól a fej irányában haladva átdolgozza az egész testet. A meridián vonalakat és akupresszúrás pontokat követve a végtagok és törzs részein ringató, nyújtó, húzó, hajlító, feszítő mozzanatokat alkalmazva feloldja az energiablokkokat és az izomfeszültséget. Ez a tevékenység hatással van a belső szervekre is, miközben stimulálja, egyensúlyba hozza működésüket. Csökkenti a fájdalmat, növeli a mozgáskészséget. A szervezet öngyógyító erejét fokozza. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, szabad energiaáramlást biztosít. Oldja a stresszt és a feszültséget. Egyensúlyba hozza a teljes testi, lelki, szellemi működést, harmóniát teremt.
Hatások: méregtelenítő, fájdalomcsillapító, stresszoldó, oldja a feszültséget az izmokban és az ízületekben, izomerősítő, koncentráció és teljesítőképesség javító, segíti az izomsejtek gyorsabb regenerációját, pihentet és relaxál

FRISSÍTŐ TALPMASSZÁZS

talpmasszázs

Talpunk állandó megpróbáltatásnak, igénybevételnek van kitéve, állóképességünk fizikai alapját képezi. Amennyiben csak ezt veszem figyelembe, akkor is jóleső érzéssel tölt el egy frissítő, regeneráló lábmasszázs, amely megmozgatja, helyrebillenti az ízületeket, pezsdíti a keringést, átjárhatóbbá teszi a kapillárisokat, ezáltal több oxigént juttat a sejtekhez. Az érintett terület fellélegzik, ellenállóképessége nő, a láb megújul.
Ám nemcsak erről van szó! Ugyanis a talpon és lábfejen a test szerveinek kivetülései találhatók. Ezek az un. reflex zónák, melyeken keresztül a hozzájuk kapcsolódó területeket stimulálhatjuk. Így a talp masszázsa nem csupán az adott lokális részekre fejti ki hatását, hanem a test egészére is. A reflexpontok megfelelő módon történő ingerlésének hatására az aktuális szervek, testrészek működésében érhetünk el jótékony eredményeket. Az adott szervek funkcióinak ellátása hatékonyabbá válik, az alul- vagy túlműködés szabályozható, kiegyenlíthető. Az esetlegesen fennálló zavarok javíthatók, helyreállíthatók. A szervezet harmóniája egyensúlyba hozható. Az öngyógyító folyamatok fokozódnak, immuntevékenység erősödik, energiablokkok oldódnak, általános közérzet javul. Az energiapályák szabaddá válnak, testi-lelki egyensúly optimalizálódik, fizikai és pszichés terhelhetőség stabilizálódik, teljesítőképesség fokozódik.
Mindezen túl az energiaközpontok, vagyis csakrák pontjai is megtalálhatók a talpon. Ezek stimulálása az energetikai rendszert befolyásolja, amely az egész felépítést átszövi, támogatja. Amikor a csakrák működése egyensúlyban van, az életenergia ennek megfelelően akadálytalanul áramlik, az egyén nyugodtnak, békésnek, örömtelinek és lelkesnek érzi magát.

THAI LÁBMASSZÁZS

thai lábmasszázs

Ez egy ősi, holisztikus, gyógyító masszázstechnika, melyet ázsiában több mint háromezer éve hatékonyan alkalmaznak. Jelentősége összetett rendszeren alapul, mely az egészség és jó közérzet fenntartása érdekében sikerrel működtethető. A masszázs az alsó lábszárat érinti a talptól a térd fölötti területig. Az eredményességet a Sen pályák módszeres stimulálása, azokat érintő meghatározott pontok, valamint presszúrás területek alkalmazása teszi lehetővé, amely a lábon található idegvégződések ingerület továbbítási képességén túl fellelhetők és a test különböző részeivel vannak összeköttetésben. Így teljes fizikai és mentális hatást érhetünk el egy kellemes kikapcsolódás során, mely jóleső érzés mind a láb, mind a test és a lélek számára. Megszünteti a blokkokat, szabad áramlást biztosítva ezáltal.
Miért jó neked a thai lábmasszázs? Relaxál, pihentet, öngyógyító folyamatokat serkenti, immunrendszert erősíti, szervi működést pozitívan befolyásolja, vér- és nyirokkeringést támogatja, méregtelenítő folyamatokat segíti. Ezáltal csökkennek az általános panaszok, mint pl. fejfájás, álmatlanság, rossz közérzet.
Már egy alkalom is jó hatású, kellemes közérzetet eredményez, terápiás alkalmazásával pedig kitűnő eredményeket lehet elérni különböző problémák esetén.
Mi történik, ha rendszeresen alkalmazod a thai lábmasszázst? Általános közérzet javulás, nyugodt, pihentető alvás, felszabadultság, ellenálló képesség növekedés, kiegyensúlyozottság, fokozódó erőnlét, energikusság.

METAMORF MASSZÁZS

metamorf masszázs 

A technika eredete egyrészt Robert St. John brit természetgyógyász, reflexológus nevéhez fűződik, aki rájött, hogy bizonyos reflexzónák érintésével jelentős változást hozhat létre. A gerincvelői reflexpontok gyengéd stimulálásával olyan hatás érhető el, mely mindamellett, hogy a szervezet öngyógyító folyamatait aktiválja, a tudat alatt elraktározódott blokkokat is felszínre hozza. Később Gaston St. Pierre tanulmányozta, majd továbbfejlesztette a technikát. A legújabb tanítások szerint a módszert ősi sámán gyógyító eljárásként is alkalmazták.
A technika lényege:
Az élet folyamán megannyi inger éri az embert, melyek különböző hatást kiváltva elraktározódnak a tudattalanban. Számtalanszor ez olyan negatív érzéssel párosul, mely traumaként hagy lenyomatot maga mögött.  Olykor jelentéktelennek tűnő dolgok is komoly, nagy problémát idézhetnek elő, vagy ok-okozati összefüggés alapján egymásba láncolódó terhek sorát válthatják ki. Sokszor nem is emlékszünk a múltban megélt eseményekre, vagy azok hatásaira, mégis teherként hordjuk magunkban. Szorongások, félelmek, depresszió, fóbiák, elakadások, nyomasztó érzések, stb., melyek önmagukban is jelentős megpróbáltatást eredményeznek a boldogulásért való küzdelemben, mindezen túl gyakran fizikai területen is komoly gondot okozva pszichoszomatikus betegségeket hozhatnak létre.
Az eljárás során olyan speciális érintéseket alkalmazunk a láb, kéz és fej meghatározott reflexpontjain, mely által az adott energiapályákon szabad áramlást tudunk biztosítani,  így lehetőség nyílik a lelki blokkok oldására. A módszer ártalmatlan, hatékony, bárkinél alkalmazható.

MEDITÁCIÓS RELAX MASSZÁZS

Mai rohanó világunk jellemzője az állandó hajsza, pörgés. Csak nyomod a taposókereket, de nem látod az út végét. Szeretnél túljutni még ezen is, meg azon is, és majd akkor jobb lesz… De nem, semmi sem jobb, a kerék csak forog és Te benne vergődsz, nem találod a helyed. Fáradt vagy, kívül-belül. Fáj a hátad, a vállad, feszült vagy, ingerült is olykor. Szeretnél megpihenni, de nem tudsz, hajt ez az őrület, ami soha nem ér véget.
Állj meg egy pillanatra, szánj egy kis időt magadra.
Ezt a kezelést olyan szempontok figyelembevételével alakítottam ki, mely testi-lelki-szellemi területen egyaránt ellazulást, megújulást eredményez. A kifejlesztett technika olyan elemeket tartalmaz, melynek alkalmazása támogatja az egyensúly helyreállítását. Oldja a stresszt, a feszültséget, felszabadítja a blokkokat, szabad energiaáramlást tesz lehetővé. Hozzájárul a szorongás megszüntetéséhez, segít letenni a lelki terhek okozta nyomasztó érzéseket. Az egyént magasabb energiaszintre emeli, miközben minden területen kifejti hatását. Hozzájárul a félelmek legyőzéséhez, gátak megszüntetéséhez. Kiemeli az embert az elkeseredettség, kilátástalanság állapotából. Erősíti a biztonságérzetet, felemel, harmonikus működést teremt.
Alapvetően a meditáció relaxáló, gyógyító hatása adja a folyamat lényegét. Segít kikapcsolni testet, lelket, elmét, ezáltal lehetőséget nyújt a regenerálódásra, megújulásra. Kifejezetten ajánlott kezdőknek a meditációs technikák elsajátításához, de ha rendszeresen szoktál meditálni, akkor is  érdekes lehet számodra. Gyakorlatilag ráhangolódást követően vezetett meditációban lesz részed, melyet bizonyos érintések kísérnek a hatékonyság teljességének eléréséért. Mindez természetesen ruhában történik.

ULTRAHANGOS MÉLYMASSZÁZS

ultrahang kezelés

Ennek a kezelésnek a lényege az ultrahang terápiás lehetősége által valósul meg. A megfelelő tartományban végzett kezelés során a hullámok a bőr és szövetek mélyebb rétegeibe hatolva finom rezgést hoznak létre a kezelt területen. Ennek következtében mikromasszázs jön létre, melynek hatására a kapillárisok tágulnak, a sejtmembránok átjárhatóbbá válnak, fokozódik a keringés, javul az anyagcsere. Ez lehetővé teszi a duzzanatok, ödémák csökkentését, segíti a méregtelenítő folyamatok működését. A lazító hatás következtében oldja a feszültséget és csökkenti a fájdalmat az izmokban, ízületekben és egyéb szövetekben. Gyorsul a sejtek regenerálódása, sérülések gyógyulása.
A kezelés következtében lehetővé válik természetes hatóanyagok juttatása a mélyebb szöveti rétegekbe, melyek így sokkal hatékonyabban és hosszantartóan fejtik ki hatásukat.
Egy tipikus ultrahang kezelés néhány percet vesz igénybe a kezelt felület méretétől függően, egy adott területen. Azokban az esetekben azonban, ahol a hegszövet vagy zsírszövet lebontása a cél, a kezelés ideje is sokkal hosszabb. A kezelés teljesen fájdalommentes. 
Alkalmazható önmagában, kizárólag a sérült terület kezelésére, vagy komplex kezelésekbe építve, masszázzsal kombinálva.
Hatásai: fájdalom csillapítása, izomfeszültség oldása, keringés serkentése, gyulladás csökkentése, mozgáskoordináció javítása, méregtelenítés, narancsbőr, duzzanatok, ödémák csökkentése, sérülések gyors gyógyulása
Ellenjavallat: beültetett fém protézis, pacemaker

KÖPÖLY KEZELÉS

köpöly kezelés

A kezelés lényege, hogy a test meghatározott pontjaira vákuumot képező köpölyharangot helyezünk. Az adott területen vérbőség keletkezik, ezáltal helyileg fokozódik a vérkeringés, az anyagcsere és a kapillárisok átjárhatósága. A test távolabbi pontjairól a kezelés területére áramlik a vér, amit a szervezet vérveszteségként érzékel, így friss vér termelésére serkenti azt. Ezáltal a fokozódó keringés a lokális területeken túl a szervezet egészére hat, a friss vérrel együtt több oxigént is áramoltatva az erekben. Miközben a méregtelenítési folyamatok megindulnak, a sejt közötti térben lerakódott salakanyagok fellazulnak és a kiválasztó szervek segítségével távoznak a szervezetből, az anyagcsere javul, a sejtek fellélegeznek.
Az eljárás a felszíni és mélyebb rétegekben, valamint reflexes úton a belső szervekre is kifejti hatását. A szervezet öngyógyító tevékenységét támogatja,  elősegíti a regenerálódást, felszabadítja a blokkokat, az energiaáramlást kiegyenlíti. A testi folyamatok helyreállítását serkenti, feszültséget oldja, az általános közérzet javul.
Az alkalmazás többféle módon történhet, ezt leginkább az aktuális állapot, illetve a kezelés célja határozza meg. Az alapkezelést gyakran más lehetőségekkel is társítom, ezáltal a hatékonyság fokozható és célirányosan személyre szabható.
Hatása: izomlazítás, ízületi bántalmak, fájdalomcsillapítás, keringés javulása, fülzúgás, szédülés, menstruációs zavarok, fájdalmak, klimax, légzőszervi működés, asztma, megfázás, emésztési problémák, narancsbőr, feszültség oldása, általános közérzet

FÜLGYERTYA KEZELÉS

fülgyertya kezelés

Eredete az ősi indián kultúrákhoz vezethető vissza. Tölcsér alakú, gyertya szerű eszközeiket kérgekből, levelekből, gyógynövényekből készítették, melyet a test adott pontjaira helyezve elégettek.  Később felfedezték, hogy ha mindezt méhviaszba mártják, sokkal tartósabb és lassabban ég. Gyógyító hatása részben a gyógynövények aromájának, a hőhatásnak és alapvető energetikai hatásának volt köszönhető.
A mai gyertyák kicsit modernebb kivitelben ugyan, de kézzel készülnek, felépítésüket, összetevőiket tekintve magukban hordják az eredeti, ősi rendeltetésüket. Ha levelet nem is, de méhviaszt és aroma olajat tartalmaznak.
A fülgyertyák a hallójárathoz illesztve alkalmazhatók, melynek során a felborult energia egyensúly kiegyenlítődik. Kezelési idő kb. 15-20 perc gyertyánként, melyet mindkét fülre használunk.
A testgyertyát a kezelendő területhez tartozó akupresszúrás pontokon alkalmazzuk, valamint reflex területet, csakrát harmonizálhatunk vele.
A gyertyák alkalmazásának erős bioenergetikai jelentősége van, a kezelések hatékonysága ezáltal válik teljessé. Támogatólag hat az egyensúly megteremtésében, blokkok feloldásában, test-lelki harmónia kialakításában.

KINEZIO TAPASZ

kinezio tapasz

A kinezio tape egy olyan remek technika, amely különböző sérülések, mozgásszervi nehezítettségek során nyújt hatékony támogatást. A problémás testrészt kíméli, miközben gyorsabb gyógyulásra készteti. Akár önálló, akár kiegészítő kezelésként jó szolgálatot tesz. A módszer lényege olyan speciális tapasz használatában rejlik, amely alkalmazkodva a testfelülethez, támasztja azt. Felhelyezése megfelelő eljárással, az izmok, inak, ízűletek és a sérülés jellege, illetve a mozgásirány akadályozottságának figyelembevételével történik. A jól felhelyezett tapasz viszonylag gyorsan képes pozitív eredményeket elérni.

Vélemények

 

Nagyon sokat fájt a hátam, azért kerestem masszőrt. Ismerősöm ajánlotta, gondoltam megpróbálom. Nem bántam meg, azóta rendszeresen járok. Már első alkalommal is jobb volt, mintha könnyebb lettem volna utána. Igaz eltalált fájó pontokat, de annyira nem volt vészes. Másodszorra meg már egyáltalán nem volt kellemetlen. Ennek 3 éve. Azóta visszajárok, mert jó. (István)

 

Régóta szerettem volna kipróbálni a köpölyözést, megörültem, amikor megláttam, hogy itt van olyan. Kellemes élmény volt. Jobban éreztem magam utána. Az különösen megnyerő volt számomra, hogy kedves, figyelmes és segítőkész szakemberrel volt dolgom. Biztos hogy visszamegyek még! (Anikó)

 

Eleinte azért kezdtem el ide járni, mert fájt a derekam. Gyöngyi nagyon ügyes volt, szépen helyre tette. Azóta már sokszor voltam, nagyon szeretem, mindig feltöltődöm, amikor megyek. Idő közben sokféle masszázst kipróbáltam, mindegyik nagyon jó volt. Imádok ide járni, örülök, hogy van ez a hely!!!!!! (Szilvi)

 

Annyi mindennel foglalkozol, hogy alig tudok választani. De mindent szépen sorban ki fogok próbálni. Eddig csak jót tudok mondani, minden nagyon jó volt, amit eddig választottam. Köszönöm a tanácsokat, melyekkel hozzásegítesz mindig a megfelelő döntéshez. Amiket otthonra javasoltál, azoknak nagyrészét megfogadtam, és tényleg sokkal jobb. Hálás vagyok, hogy vagy! Köszönöm! (Andrea)

Már régóta járok Gyöngyihez, sokkal jobban érzem magam azóta. Eleinte csak hébe-hóba mentem, de amikor hosszabb időt kihagytam, akkor éreztem hogy hiányzik. Jobb a közérzetem, amióta rendszeresen járok. Köszönöm! (Marika)

Egy rendkívül szolgálatkész személyiséget ismerhettem meg, akinek fontos, hogy amit csinál, az maximálisan jó legyen. Empatikus, türelmes, következetes, tanácsaival produktív, célravezető. Tevékenységét értően végzi, melynek eredményessége gyorsan megmutatkozik. Gratulálok! Sok sikert kívánok a további munkához! (Éva)

Mézes masszázson és aromaterápiáson voltam, mindkettő nagyon tetszett. Szeretnék még több mindenre eljönni, ahogy időm engedi. Köszönöm a tanácsokat és a hasznos beszélgetést is. (Adél)

Hátfájás és gerincproblémák miatt mentem. A masszázs nagyon kellemes volt. Külön tetszett, hogy figyelt rám, a fájdalmas területet nagyon hatékonyan kezelte. A mozgáskorrekció nagyon eredményes, a kettő együtt különösen jó. Köszönöm! (András)

Amikor először felkerestem, nagyon fájt a hátam, de már az első alkalom után is sokkal jöbban éreztem magam. Azóta két hetente járok masszázsra már két éve, nekem ez így bevált. Mindig nagyon várom, hogy mehessek. (Judit)

Örülök, hogy rátaláltam erre a helyre. Több szolgáltatást vettem már igénybe, mindegyik nagyon jó volt. Sokat segített testi és lelki oldalon egyaránt. Neki köszönhetem, hogy megújulhattam és ma már sokkal jobban érzem magam minden téren. (ILdikó)

Első masszázsnál majdnem besz…tam, úgy fájt a vállam. Igaz mondva lett, hogy szóljak ha fáj, de nem szóltam. Másodjára már sokkal jobb volt és minden alkalommal jobb. Egy ideig rendszeresen jártam, aztán a covid miatt nem mentem, de most újra kezdtem, mert jó. Sokkal jobb a hátam, amikor járok. (Attila)

Kisgyermekeim vannak, nagyon sokat kell emelgetni őket. Már nagyon fájt a hátam, ezért mentem el. Jót tett a masszázs, mellette más kiegészítő kezeléseket is kaptam. Ezen kívül tanácsokat otthonra is, és az emelésre, de azt nem mindig sikerül kiviteleznem. Várom, hogy menjek, mert utána mindig sokkal jobb. (Andrea)

Megtetszett, hogy ilyen sokféle masszázs van. Életmódváltásba fogtam, ezért elmentem méregtelenítő masszázsra. Nagyon tetszett. (Zita)

Ismerősőktől hallottam az Egészség Stúdióról. Nyaki és derékfájdalom miatt kerestem fel. Gerincmasszázson és ultrahangos kezelésen vettem részt. Több évi derék és nyaki fájdalom után, már az első kezelés után érezhető volt a javulás. Ajánlom másoknak is, hogy bátran vegyék igénybe a változatos kezeléseket, ami nagyon jó és szerintem mindenképpen javulás várható. (Dóri)