Átlagos tápérték (100g) | |
---|---|
Kj / Kcal | 998 / 238 |
Fehérje | 7 g |
Zsír | 5 g |
Szénhidrát | 39 g |
Ebből cukor | 3 g |
Rost | 2 g |
Torta alap:
100g „cukor stop” keksz
100g zabpehely
1ek kakaópor
1tk rum aroma
2ek eritrit
20g kókuszzsír
200ml mandulatej
Krém:
400ml mandulatej
1cs. vanília pudingpor
3ek eritrit
200g natúr gesztenyemassza
1tk rumaroma
10g zselatinfix
A szárazanyagokat aprítóban őröljük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót. Az így kapott tésztaszerű massza felét kisméretű tortaformába nyomkodjuk. Én 18cm átmérőjű formát használtam.
A pudingport főzzük fel a tejben, adjuk hozzá a rumaromát, édesítőt és gesztenyét, jól dolgozzuk el. Végúl adjuk hozzá a zselatinfixet. Borítsuk a formába. A maradék tésztát 2 folpack között nyújtsuk forma méretűre, helyezzük a torta tetejére.
Néhány órára tegyük hűtőbe.