HOZZÁVALÓK

1 cs. hántolt tönköly
1 brokkoli
2 nagy újhagyma
1 hegyespaprika vagy édespaprika
1 csicseriborsó konzerv
cayenne bors
kurkuma
sáfrány

olaj

A tönkölyt 2 csésze vízzel, ízlés szerint sóval megpároljuk. Közben a megmosott brokkoli rózsáit sós vízben roppanósra főzzük. Az újhagymát és hegyespaprikát karikázva, kevés olajon megdinszteljük. Aki nem kedveli a csípős ízeket, használjon helyette bármilyen édespaprikát. Cayenne borsot, kurkumát, sáfrányt szórunk hozzá ízlés szerint, átkeverjük. Ezután a leszűrt brokkolit és csicseriborsó konzervet hozzáadjuk, végül a párolt tönkölyt is, majd az egészet összeforgatjuk.
Vegán, vegetariánus ételként önmagában is kiadós egytál. Húsevők tápláló köretként fogyaszthatják.