Átlagos tápérték (100g) | |
---|---|
Kj / Kcal | 1108 / 266 |
Fehérje | 12 g |
Zsír | 10 g |
Szénhidrát | 31 g |
Ebből cukor | 1 g |
Rost | 3 g |
Hozzávalók a tésztához:
100g zabpehelyliszt
100g finomliszt
5g só
2g szódabikarbóna
20g margarin
175ml víz
Feltét:
cukkinis pizzaszósz
tonhalkonzerv
mozarella
paradicsom
bazsalikom
oregánó
Egy újabb kontaktgrilles pizza, ezúttal felesben adagoltam a zabpehely– és finomlisztet. Egy kissé lágyabb tésztát kapunk, mely sütés után kellemes állagú és ízű, kívül finoman roppanós, belül puha marad.
Kapcsold be a grillt maximum fokozatra. A hozzávalókat a margarin kivételével dolgozd össze, 5-10 percig pihentesd, hogy a lisztnek legyen ideje felvenni a folyadékot. Ezután add hozzá a lágy margarint, lazán gyúrd össze. Nyújtsd a tésztát, helyezd az előmelegített sütőlapra, süsd 10-12 percig. Ezután fordítsd meg, Kend meg a pizzaszósszal, pakold rá a feltéteket, szórd meg a friss fűszerekkel, süsd további 10 percig.
Szeretem benne, hogy másnap is finom, puha marad a tésztája, igaz a roppanósságát elveszíti, de mégis meglepően kellemes. Nem szárad ki, nem lesz gumi állaga.
A cukkinis pizzaszósz receptjét megtalálod a blogon. De helyettesítheted más pizzaszósszal is.