Átlagos tápérték (100g)
Kj / Kcal 1108 / 266
Fehérje 12 g
Zsír 10 g
Szénhidrát 31 g
Ebből cukor 1 g
Rost 3 g

Hozzávalók a tésztához:
100g zabpehelyliszt
100g finomliszt
5g só
2g szódabikarbóna
20g margarin
175ml víz

Feltét:
cukkinis pizzaszósz
tonhalkonzerv
mozarella
paradicsom
bazsalikom
oregánó

Egy újabb kontaktgrilles pizza, ezúttal felesben adagoltam a zabpehely– és finomlisztet. Egy kissé lágyabb tésztát kapunk, mely sütés után kellemes állagú és ízű, kívül finoman roppanós, belül puha marad.

Kapcsold be a grillt maximum fokozatra. A hozzávalókat a margarin kivételével dolgozd össze, 5-10 percig pihentesd, hogy a lisztnek legyen ideje felvenni a folyadékot. Ezután add hozzá a lágy margarint, lazán gyúrd össze. Nyújtsd a tésztát, helyezd az előmelegített sütőlapra, süsd 10-12 percig. Ezután fordítsd meg, Kend meg a pizzaszósszal, pakold rá a feltéteket, szórd meg a friss fűszerekkel, süsd további 10 percig.
Szeretem benne, hogy másnap is finom, puha marad a tésztája, igaz a roppanósságát elveszíti, de mégis meglepően kellemes. Nem szárad ki, nem lesz gumi állaga.

A cukkinis pizzaszósz receptjét megtalálod a blogon. De helyettesítheted más pizzaszósszal is.