Átlagos tápérték (100g)
Kj / Kcal 987 / 236
Fehérje 4 g
Zsír 19 g
Szénhidrát 12 g
Ebből cukor 4 g
Rost 2 g

Télen – nyáron fagylalt, édes, krémes, légiesen könnyed, mégis tápláló és egészséges. Bűntudat nélkül majszolhatják kicsik, nagyok, diétázók, fogyókúrázók egyaránt. Különlegessége az édesburgonya jótékony erejében rejlik. Kedvező glikémiás indexe miatt lassan szívódik fel, nem dobja meg hirtelen a vércukor szintet, így IR és diabétesz esetén is gond nélkül fogyasztható. Tápanyagokban gazdag, sejtmegújító, immunrendszert támogató, gyulladást elűző, egész testre jó hatással lévő növényke. Ezt az édességet gyermeked étrendjébe illesztve könnyedén csempészhetsz be értékes vitaminokat, ásványianyagokat a szervezetébe.

 

Hozzávalók

100g habtejszín
50g étcsokoládé
200g édesburgonya
15g vaj
1tk vanília kivonat
2tk na édesítő
10g kakaópor

A tejszínt melegítsd fel forróra, vedd le a hőforrásról, dobáld bele a darabokra tördelt csokoládét, hagyd felolvadni, habverővel keverd el. Az édesburgonyát párold meg, szűrd le, turmixold, add hozzá a vajat, keverd el, míg teljesen felolvad. Add hozzá a vaníliát, kakaóport, keverd el. Adagold a csokoládés tejszínhez, forgasd össze, míg teljesen elegyedik. Az édesítővel ízlés szerint variálhatsz, ha szükséges, növeld a mennyiségét. Az elkészült krémet kanalazd tölcsérbe, Feldobhatod tejszínhabbal vagy aszalt gyümölcs darabokkal, durvára tört magokkal is, pl. dióval, mogyoróval.