Átlagos tápérték (100g) | |
---|---|
Kj / Kcal | 712 / 170 |
Fehérje | 5 g |
Zsír | 5 g |
Szénhidrát | 26 g |
Ebből cukor | 0 g |
Rost | 3 g |
Mindig ámulok azon, ahogyan az ízek átváltozni képesek. Különböző kombinációban az alapanyagok teljesen újjászületnek. Erről a tortáról sem mondanád meg, hogy sütőtök van benne. Pedig az egyik fő összetevő, mégis a végeredmény egy egészen elképesztő, nagyon kellemes vadonatúj íz. Tejszín helyett aquafabát használtam. Erről annyit érdemes tudni, hogy a hüvelyesek főzőlevét nevezik így. Magas fehérjekoncentrációval rendelkeznek, remek tejmentes hab készíthető belőle. A torta jellemzője az alacsony kalória, magas tápanyagtartalom. Nagyon finom és bátran fogyaszthatod tejfehérje érzékenység, inzulinrezisztencia, fogyókúra esetén is.
Torta alap:
80g „cukor stop” keksz
100g zabpehely
1tk rum aroma
2ek eritrit
20g kókuszzsír
180ml ásványvíz
Krém:
600ml sütőtök pép
1tk vanília kivonat
½ lime leve
3ek eritrit
200ml aquafaba (csicseri)
20g zselatin
Teteje:
50ml aquafabe
1tk kókuszzsír
30g étcsokoládé
10g zselatinfix
A kekszet a zabpehellyel aprítóban őröljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Ásványvíz helyett használhatsz tisztított vizet vagy növényi tejet is. Tortaformába lapogatjuk.
A sütőtököt felkockázva párolóedénybe helyezzük, megpároljuk. Ha kihűlt, annyi párolóvizet adva hozzá, amennyi majdnem ellepi, selymes, homogénre turmixoljuk. Hozzáadjuk a vaníliát, lime levet, édesítőt. A zselatint 1/2dl vízben feloldjuk. Az aquafábát kemény habbá verjük, hozzákeverjük az ízesített péphez. A feloldott, kihűlt zselatint is a keverékhez adjuk, jól eldolgozzuk. Az így kapott masszát a torta alapra öntjük.
A kókuszvajat felmelegítjük, felolvasztjuk benne a csokit, hűtjük és fokozatosan a felvert habhoz adagoljuk. Elkeverjük benne a zselatin fixet és a torta tetejére simítjuk.
Hűtőben néhány órát állni hagyjuk.