Nagyon gyorsan elkészíthető és finom étel. A szejtán fehérjetartalma a csirkehúséval egyenértékű. Vegán húsnak, vagy gabonahúsnak is nevezik, mert küllemét tekintve nagyon hasonlít a húsra.

Hozzávalók:
20dkg szejtán
3ek olívaolaj
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk kurkuma
½ mk bors
½ mk őrölt chili
1 tk szójaszósz
1 tk só
1 csomag ázsiai zöldségkeverék
1 csomag barnarizs

A szejtánt vágd kockára, dobd az olívaolajra, szórd rá a fűszereket és az aprított fokhagymát, kissé pirítsd át, kavarj párat rajta. Tedd rá a rizst, keverd össze, öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel. Tedd rá a zöldségeket, tegyél rá fedőt, várd meg, míg forrni kezd, vedd takarékra, párold kb 15 percig. 

 

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.