Különleges ízét tekintve a sütőtök megosztja a közönséget, általában vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem. Pedig nagyon hasznos növény, rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Itt most csak a bőrápolás szempontjából figyelembe vehetők kerülnek feljegyzésre, de tudni kell, hogy fogyasztásával fokozzuk külső hatását is, arról nem is beszélve, hogy más egyéb, szervezetre gyakorolt jótékony hatása nélkülözhetetlen.
Sütőtök: ásványianyag és vitamintartalma jelentős. Gyulladáscsökkentő, bőrszépítő, jótékonyan hat pattanásos bőr kezelésében. Antioxidáns, ránctalanító, feszesítő, bőrtápláló, bőrnyugtató, hidratáló, rákellenes. Magas béta-karotin tartalma a bőrvédő A-vitamin előanyaga.
Kakaó: ápoló, sejtvédő, antioxidáns, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, regeneráló, öregedésgátló, feszesítő, ráncképződést gátló, bőrtápláló, bőrnyugtató.

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.