Egyszerű de nagyszerű, gyors, finom, tápláló, vitamndús étel.
A szejtán bőségesen tartalmaz fehérjét, káliumot, kálciumot, ezen kívül nátriumot, magnéziumot, vasat.
Rukkola: magas A, K vitamin, Ca, Na, Mg, C-vitamin, kevés Fe, fehérje. Segíti az emésztést, koleszterin normalizálását, jó hatással van a vércukorszintre, rákellenes, tisztító, méregtelenítő, csontvédő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
20 dkg szejtán
1 tk. kurkuma
1 mk. édes chili
10 dkg rukkola
3 ek. olívaolaj
25 dkg teljes kiőrlésű tészta
só
A vöröshagymát a szejtánnal aprítsd össze vagy daráld le. Az olívaolajon pirítsd át, fedő alatt dinszteld meg, majd tedd rá a kurkumát, a chilit és sót. Közben főzd meg a tésztát sós vízben, szűrd le. Ezután keverd össze az elkészült szejtánnal, tálalás előtt add hozzá az aprított friss rukkolát, forgasd át.
Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.