Átlagos tápérték (100g)
Kj / Kcal 312 / 75
Fehérje 7 g
Zsír 1 g
Szénhidrát 9 g
Ebből cukor 1 g
Rost 1 g

Hozzávalók

500g burgonya
300g cukkini
300g csirkemell
10g vaj vagy margarin
1mk pirospaprika
1tk liszt
100g tejföl

A burgonyát főzd meg héjában. A csirkemellet vágd kisebb, vékony szeletekre. Tedd egy zárható dobozba, locsold meg jól olívaolajjal, szórj rá bőven rozmaringot és zellerlevelet, sót. Jól forgasd össze az egészet, zárd le a dobozt, helyezd a hűtőbe legalább fél órára. De még jobb, ha előre elkészíted és hagyod egy éjszakán át összeérni az ízeket. A cukkinit vágd 1/2 cm karikákra. Egy jénai aljára kend a vajat, rétegezd a hozzávalókat: burgonya, cukkini, hússzeletek, a sorokat sózd (kivéve a húst, az már sós a páctól), majd ezt ismételd, míg elfogy minden. A tejfölt, lisztet, pirospaprikát keverd el, adj hozzá annyi vizet, hogy sűrűn folyós állaga legyen, öntsd a tetejére. Süsd lefedve 170° 15′