Ez a nagyszerű étel végtelenül egyszerűen elkészíthető, pillanatok alatt összedobod és emellett igazán jó tulajdonságokkal bír. Bőségesen tartalmaz vitaminokat, ásványianyagokat, többek között többféle B vitamint, C, E vitamint, Ca, Mg, K, Zn, Fe, Cu. Antioxidáns, jelentős fehérjeforrás, ezen kívül gluténmentes is.

Ha szeretnéd megkóstolni, így készítheted el:

Hozzávalók:
1 csésze kukoricaliszt
1 csésze kukoricadara
2 csésze víz
pici só
darabka vaj / kókuszvaj (kb. 1 ek.)

A vaj kivételével tedd egy edénybe a hozzávalókat, főzd lassú tűzön addig, amíg jól sűrűsödik. Tedd félre az edényt, majd keverd bele a vajat. Tálalásnál kanalazz rá tejfölt, szórd meg hagyma crisppel.

Ez egy alaprecept, bárhogyan variálhatod. 2 csésze víz helyett tehetsz bele 1,5 cs. víz + 1/2 cs. tejet. Keverhetsz bele pl. juhtúrót, reszelt sajtot, aprított zöldfűszer félét.

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.