Hozzávalók:
4 db padlizsán
4 db burgonya
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
10 dgk árpagyöngy dara
20 dkg paradicsom
20 dkg csicseriborsó
1 tk. kakukkfű
1 mk. borsikafű
1 mk. rozmaring
1 ek. szárított zöldség keverék
2 szál újhagyma (elhagyható)
bors

olívaolaj
Besamell:
4 ek. kókuszvaj
2 púpozott ek. tönkölyliszt
kókusztej
szerecsendió

A burgonyát hámozva, karikázva sós vízben főzd meg. A padlizsánt karikázva grillezd. A vöröshagymát, fokhagymát olívaolajon dinszteld meg, tedd rá az árpa darát, csicseriborsót, kakukkfüvet, borsikafüvet, rozmaringot, sót, borsot, szárított zöldséget, engedd fel annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Rottyantsd át, tedd félre, keverd bele az aprított újhagymát. Készítsd el a besamellt, a kókuszvajon piríts meg a tönköly lisztet, engedd fel annyi kókusztejjel, hogy sűrű de folyós masszát kapjál. Apránként adagold a tejet hozzá. Tedd félre, adj hozzá szerecsendiót. Egy tepsit olívaolajjal kenj meg, tegyél rá burgonyát, besamellt, padlizsánt, paradicsomot, ragut, újra paradicsomot, padlizsánt, burgonyát. A sorok közé időnként szórj kevés rozmaringot. Végül borítsd be a besamellel, tehetsz rá sajtot, tedd a sütőbe, 200° légkeveréssel süsd addig, amíg aranybarna lesz.
Ízében teljesen hozza az eredeti muszaka ízt.

 

 

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.