Átlagos tápérték (100g) | |
---|---|
Kj / Kcal | 1054 / 251 |
Fehérje | 11 g |
Zsír | 10 g |
Szénhidrát | 28 g |
Ebből cukor | 2 g |
Rost | 4 g |
A tavasz első vitaminbombái között tisztelhetjük élénkzöld színével a sokoldalú medvehagymát. Amellett, hogy megannyi étel ízesítőjeként szolgál, egészségre gyakorolt hatása is figyelemre méltó. Szinte bármit gazdagíthatsz vele a fantázia széles palettáján. Így született ez a teljeskiőrlésű tekercs is, csupán néhány összetevőt tartalmaz, mégis kiváló. Pihepuha tésztájának nem tudsz ellenállni.
Hozzávalók:
300g tk liszt
100g finomliszt
50g vaj
2 tojás
2,5dl tej
15g élesztő
só
200g medvehagyma
150g trappista sajt
A liszthez add hozzá a langyos tejben felfuttatott élesztőt, megolvasztott vajat, tojást, sót. Dolgozd össze viszonylag lágy, de jól gyúrható tésztává. Letakarva meleg helyen hagyd duplájára kelni.
Ezután myújtsd kb fél centi vastagságúra. Szórd meg az előzőleg lereszelt sajttal és aprított medvehagymával. Tekerd fel szorosan, vágd kissé ferde darabokra, tedd sütőlemezre. Tetejét megkenheted tejjel vagy tojással.
Sütés 180° 30′