Átlagos tápérték (100g)
Kj / Kcal 1397 / 333
Fehérje 12 g
Zsír 18 g
Szénhidrát 30 g
Ebből cukor 1 g
Rost 3 g

Hozzávalók

175 g finomliszt
175 g zabpehelyliszt
1 tk só
1 mk szódabikarbóna
125 g margarin
150 g trappista sajt
1 tojás
1dl tejföl

Nagy kedvenc ez a ropogtatnivaló, jobb ha mindjárt dupla adagot sütsz belőle, mert gyorsan fogy. A lisztek keverésének elsődleges szempontja, hogy a glikémiás indexet csökkenteni tudjuk. Az pedig kellemes meglepetés, hogy a zabpehelylisztnek köszönhetően igazán omlós, zamatos, roppanós végeredményt kapunk. Akár a hagyományos verziót sütöd, akár ezt, mindkettő nagyon finom. A hagyományosnál csupán a liszt változik, elkészítését megtalálod az oldalon. 

Az összes szárazanyagot tedd egy tálba, add hozzá a margarint, morzsold el a lisztes keverékkel. Add hozzá az előzőleg lereszelt sajtot, forgasd össze. Add hozzá a tojást és tejfölt, gyúrd össze. A lisztek minőségétől függően változhat a folyadékfelvevő képességük. Ezért ha szükséges, adj hozzá több tejfölt vagy pici vizet. A tészta ne túl lágy, jól gyúrható legyen. Formálj kis golyókat, süsd ki. Hagyományos és elektromos sütővel is készítheted, mindkét verzió tökéletes. Hagyományosnál arra figyelj, hogy jól forrósítsd fel és forgatni kell a sütőt.