Isteni gyömbéres kalács… Ez a csodás finomság megállja a helyét ünnepi asztalon és hétköznapi csemegeként egyaránt.
A gyömbér nagyszerű immunerősítő, vírus, baktérium és gombaölő. Megfázásos, influenzás időszakban, nagyon jó szolgálatot tesz, támogatja a szervezetet, segíti az öngyógyító folyamatokat. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, jó hatással van az emésztőrendszerre, ízületi problémákra, segítségül szolgál cukorbetegség esetén, támogatólag hat a rákmegelőzésben is. Mindezek mellett remek afrodiziákum.

Így készítheted el:

Hozzávalók:
3 tojás / 3ek lenfehérje
1 csésze méz (250ml) /datolyaszirup vagy más szirup
1 csésze finomítatlan nádcukor /eritrit vagy más édesítő
1 csésze cikória kávé
½ csésze olaj
1 ¾ csésze tönköly liszt
1 csésze rétesliszt
2 tk. szódabikarbóna
1 cs. vaníliáscukor /vanília
1 tk. fahéj
2 ek. kandírozott gyömbér
1 tábla házi fehércsoki /diétás fehércsoki
kakaópor

Keverd össze a folyékony illetve a száraz hozzávalókat, majd elegyítsd. Végül add hozzá a gyömbért. Lisztezett őzgerincformába töltve helyezd előmelegített sütőbe 160° 50’ légkeverés. Tűpróbával nézd meg, mikor jó, sütőtől függően változhat a sütési idő. Ha kihűlt, kend be olvasztott fehércsokival, szórd meg jól kakaóporral. Ez a bevonat harmonizál a gyömbérrel, így kiemeli az ízeket.

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.