Nyári nagy melegben kellemes, hűsítő ital, amely emellett rendkívül hasznos, egészséges is. A görögdinnye nagyrésze víz (több mint 90%), tartalmaz rostot és hasznos anyagokban rendkívül gazdag. Tartalmaz vitaminokat, ásványianyagokat, B, C, Mg, K, Ca, Zn, P, Mn, Cu, Na, Se, E, Fe, karotinoid, lipokin. Magas víztartalmánál fogva az egész szervezetet átmossa, miközben hasznos anyagai jól felszívódnak. Ezáltal segíti a méregtelenítési folyamatot oly módon, hogy a szükséges anyagokat egyúttal pótolja. Tisztítja és segíti a vese és vizelet kiválasztó rendszer működését, jó hatással van az érfalakra, keringési rendszerre, helyreállítja a bélflórát, csökkenti a húgysavat. Mivel jó antioxidáns, így megköti a szabadgyököket, támogatja és védi az immunrendszert.

Így készítheted el: A dinnyét vágd kockákra, tedd a fagyasztóba. Amikor kellőképpen átfagyott, turmixold. Erre a célra olyan mixert használj, amely alkalmas jég aprítására. Töltsd poharakba és már fogyaszthatod is.

 

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, másokkal is oszd meg, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.