Hogy mikor, hogyan és miért jött létre ez a vírus, tulajdonképpen már mindegy, mert VAN. Ami viszont nem mindegy, hogy hogyan kezeled a kialakult helyzetet. Pontosabban hogyan formálod a helyzet alakulását, hiszen részese vagy akarva-akaratlanul, így a Te döntésed is befolyásoló erővel bír a folyamat alakulásában. Mondhatni, komoly változást hozhat létre egy aprócska döntésed, mely a magadén túl embertársaid életére és jövőjére lehet hatással.
Tekintheted ezt akár egy próbatételnek is, melyben lehetőséged van bizonyítani emberség, önzetlenség, felelősségvállalás terén. Megmutathatod, milyen az, amikor nem gázolsz át másokon, hanem segítő kezet nyújtasz, nem lökdösöl magad mögé mindenkit mohón, hanem hagysz másoknak is, a cselekedeteidben nem az önző érdekeidet tartod szem előtt, hanem figyelembe veszel másokat is. De mindenekelőtt felelősséget vállalsz másokért is. Teszed ezt megfontoltan, tudatosan, mert megértetted, hogy minden egyes lépésed kapcsolatban áll embertársaiddal, közvetlenül vagy közvetve. Éppen ebből kiindulva tisztában vagy azzal, hogy a felelősség állandóan jelen van az életedben. Nem választási lehetőség, melyet önként felvállalsz, amikor kedved tartja, hanem egyszerűen hozzád tartozik, a részed, akár akarod, akár nem. A kérdés inkább az, hogy ennek mennyire vagy tudatában. Ahogyan ez a vírus behálózza a Földet és hatással van mindannyiunk életére, parányi léte olyan erővel bír, mely világokat dönthet, életek, sorsok függnek tőle, átrendeződéseket hoz létre, úgy a Te gondolataid, cselekedeteid is meghatározóak, legyen szó fertőzésveszélyről vagy bármi másról. Ha mindezt megértetted, akkor biztos vagyok benne, hogy helyesen cselekszel, a magad és mások biztonsága érdekében. Felfogtad, hogy egymásért vagyunk ezen a Földön, melynek során a szándékaid és tetteid jó eséllyel építő utat törnek minden helyzetben. Hatással vagy a Világra, akkor is, amikor ebbe nem gondolsz bele. Tedd ezt úgy, hogy amikor bejárja a Földet, minden egyes ember életében megújulást, felemelő változást hozzon. Ha ezt teszed és másokat is erre ösztönzöl, melynek következtében ők is ezt teszik, előbb-utóbb felépül az ÚJ VILÁG, mely nem az önzésről szól, hanem egymás tiszteletéről, támogatásáról. Ahol nincsenek érdekek, csak boldog lét. És akkor ez a bolygó fellélegzik és meggyógyul, mert az ember méltóvá válik arra, hogy itt éljen. És a természet újra mosolyog.
Ha szeretnél egy ilyen világ részese lenni és másokat is erre inspirálni, segíthetsz, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet. Mert minden egyes emberben ott van a lehetőség, mely összefogással megsokszorozódik. Csak még nem mindenki érti, látja, hogy egymásért vagyunk ezen a Földön.