Átlagos tápérték (100g) | |
---|---|
Kj / Kcal | 477 / 114 |
Fehérje | 3 g |
Zsír | 7 g |
Szénhidrát | 12 g |
Ebből cukor | 3 g |
Rost | 1 g |
Tészta:
6 tojás
100g zabpehelyliszt
20g búzaliszt
12g na édesítő
1/2 cs. sütőpor
10g kakaópor
3ek. víz
Krém:
8dl meggylé
80g vanília puding
20g na édesítő
10g margarin
Tejszínhab:
400ml tejszín (meggle)
4g na édesítő
1 cs. zselatinfix
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A száraz hozzávalókat keverd össze. A tojások fehérjét és sárgáját válaszd szét. A szokásos módon készítsd el a piskótát, fehérjét verd habbá, sárgáját fehéredésig, majd add hozzá a vizet, ezután a habbal elegyítsd és add hozzá a száraz keveréket. A forma alját béleld sütőpapírral, 165° előmelegített sütőben, alsó-felső sütés 20-30 perc (sütőtől függ, tűpróbával ellenőrizd).
A krémhez a pudingot a meggylében főzd fel, édesítsd, hűtsd le, majd add hozzá a közben kikevert margarint.
A tejszínt habosítsd az édesítővel és zselatinfixszel.
A kettévágott tésztalapot töltsd meg a meggyes krémmel és tejszínhabbal, körkörösen váltakozva. Ehhez használhatsz habzsákot. Szórj rá meggyet, helyezd rá a felső lapot, borítsd be tejszínhabbal, díszítsd meggyel. Közepére szórj 90%-os csokiforgácsot. Oldalát is borítsd be, szórj rá kakaóport vagy kakaós sütimorzsát.