Átlagos tápérték (100g) | |
---|---|
Kj / Kcal | 1320 / 315 |
Fehérje | 10 g |
Zsír | 10 g |
Szénhidrát | 44 g |
Ebből cukor | 1 g |
Rost | 6 g |
Hozzávalók a tésztához:
150g zabpehelyliszt
50g finomliszt
5g só
2g szódabikarbóna
20g margarin
170ml víz
Feltét:
pizzaszósz
cukkini
mozarella
paradicsom
bazsalikom
oregánó
A kreativitás végtelen atmoszférájában nap mint nap megannyi új lehetőség mutatja meg magát, mint pl. ez a kontakt grillen készült pizza. Hirtelen ötlettől vezérelve dobtam össze gyors vacsora formájában, és a végeredmény egészen jól sikerült. A tészta kívül roppanós, belül puha maradt.
Kapcsold be a grillt maximum fokozatra. A hozzávalókat a margarin kivételével dolgozd össze, 5-10 percig pihentesd, hogy a lisztnek legyen ideje felvenni a folyadékot. Ezután add hozzá a lágy margarint, lazán gyúrd össze. Nyújtsd a tésztát, helyezd az előmelegített sütőlapra, süsd 10-12 percig. Ezután fordítsd meg, Kend meg a pizzaszósszal, pakold rá a feltéteket, szórd meg a friss fűszerekkel, süsd további 10 percig.