Naná, hogy elragadó, szinte kínálja magát ez a desszert, nehéz ellenállni. De nem is kell nemet mondanod, mert csupa egészséges összetevőt tartalmaz, fogyókura idején is nyugodtan fogyaszthatod. Gluténmentes, laktózmentes diétádba is beleillesztheted, nem kell attól tartanod, hogy eljön a világ vége.
A banán káliumban, magnéziumban, kalciumban, mangánban gazdag, támogatja a szív és érrendszert, tartalmaz B6 vitamint, triptofánt, amely a szerotonin képződéshez szükséges, ezáltal hangulat és memóriajavító. A benne lévő keményítőnek köszönhetően prebiotikum, így kedvezően hat a bélflóra helyreállításnál, védi a gyomornyálkahártyát. Energiával tölt fel. A benne lécő C-vitamin immunerősítő, antioxidáns hatású. Sejtvédő, csonterősítő, jótékonyan hat az idegrendszerre. Szépíti a bőrt, hidratáló, öregedésgátló.

Hozzávalók:
2db banán
2dl rizstejszín
1 tk kakaópor
2ek növényi tejszínhab
pici 90%-os tiszta étcsokoládé

A banánt a rizstejszínnel turmixold össze, majd vedd ketté az adagot. Az egyikbe keverd el a kakaóport. Felválta adagold a barna és fehér masszát pohárba. Tetejére halmozz édesített növényi habot, reszelj rá egy csipet étcsokoládét.

 

 

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.