Ez a finomság a nap bármely szakában remek lehetőséget biztosít a szervezeted számára megfelelő tápanyag bevitelre. Könnyen és gyorsan elkészíthető.
Zabpehely nagyszerű fehérjeforrás, vitaminokban és ásványianyagokban gazdag. Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is fogyaszthatják. Magas rosttartalma támogatja az emésztőrendszer munkáját, béltisztító. Tápláló, ugyanakkor könnyen emészthető. Jó hatással van a szív és érrendszerre, koleszterin csökkentő. Növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet.
Gránátalma erős antioxidáns, megköti a szabadgyököket, így segít a rák megelőzésében. Nagymértékben csökkenti a koleszterin szintet. Vírus és baktérium okozta fertőzéseket gátolja. Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, enyhíti a fogínyvérzést, segíti a sebgyógyulást, szépíti a bőrt.
Szőlő hasonló tulajdonságokkal bír, mint a gránátalma, így erősíti annak hatását.
Ha szeretnél részesülni ennek az eledelnek a tápláló és energetizáló hatásában, az alábbiak szerint készítheted el.

Zabkása hozzávalói:
1 dl zabpehely
2 dl víz
1 dl tej / gabonatej
csipet só
1 tk méz / vagy más édesítő
1 mk fahéj
Tetejére:
gránátalma
szőlő
pici menta

A zabpelyhet, vizet, tejet, sót tedd egy edénybe és forrástól számítva főzd 5 percig, majd hagyd állni. Add hozzá a mézet, fahéjat. Keverj bele gránátalmát, tetejére is tegyél, dobj rá szőlő szemeket, szórj rá csipet nagyon apróra vágott friss mentát, ettől kellemesen különlegessé válik.

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.