Áldott Aloe, már többször bizonyította jóságát! Így nemcsak a nagykönyvek által, hanem tapasztalatból is elmondhatom nektek, hogy valóban jótékony hatású. Az első döbbenetes alkalom az volt, amikor forró gőz által keletkezett égési sérülés során bizonyította gyógyító erejét. Az eset bekövetkeztével első lépésként azonnal, ösztönszerűen (vagy mert ezt plántálták belénk) hideg víz alá tartottam a kezemet, hogy a fájdalmat enyhítsem. Ám ez csak némileg működött, mert amint megszűnt a hidegáradat, a jól ismert égő fájdalom újra belehasított a levegőbe, miközben agyam pásztázta a lehetőségeket, mely gyógynövény alkalmas az adott problémára. Nem kérdés, hogy az Aloe Vera. Egy darabka levelet kettévágva ráhelyeztem a sérült felületre. Nem túlzok, ha azt mondom, pillanatok alatt megszüntette a fájdalmat, érzékelhetően megnyugtatta a bőrfelületet. Elmondhatom azt is, hogy sem hólyag, sem seb nem keletkezett utána, az égési sérülés eltűnt, mint a kámfor. Annak ellenére, hogy voltak ismereteim hasznos tulajdonságait illetően, mégis magam is meglepődtem rendkívül gyors hatásán. Tisztelet és hála érte!

Aloe hatásai: fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, baktérium-, vírus- és gombaölő, sejtregeneráló, fájdalomcsillapító, bőrnyugtató, immunerősítő, méregtelenítő, idegnyugtató, vérzéscsillapító, hámosító. Külsőleg különböző hámsérülések, sebek, égés, során alkalmazva gyorsítja a sebgyógyulást, segíti a sejtek megújulását. Belsőleg a méregtelenítő folyamatokat, főbb méregtelenítő szervek funkcióit segíti, támogatja az immunrendszer működését.
Fő hatóanyagok: vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, enzimek, lignin, szacharidok, szaponinok, szterolok, antrakinon.
Az antrakinon (aloin) hashajtó hatású, mely a zöld bőrszövet és a gélállomány között fellelhető sárgás lében található meg. A tiszta gél nem tartalmaz antrakinont.

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.