Hozzávalók:
2 db cukkini
6 nagy sampion gomba
100 g árpagyöngy dara
100 g lencse
1 nagy gerezd fokhagyma
1 pici vöröshagyma
1 tk. só a töltelékbe (+ a szóráshoz)
1 mk. bors
1 ek. pirospaprika
1 ek. kókuszzsír

Az árpagyöngy darát főzd másfélszeres vízben forrástól számítva 10 percig. A lencsét főzd roppanósra, majd tedd aprítóba a fokhagymával, vöröshagymával. Az aprítózott keverékhez add hozzá a főtt árpát, fűszereket, kókuszzsírt. A cukkinit hosszában vágd félbe, belsejét kanállal vedd ki, a gombák tönkjével együtt aprítsd a töltelékbe. Az így előkészített zöldségeket kissé sózd meg, majd oszlasd el bennük a tölteléket. Tedd sütőbe lefedve, 180° 30’ légkeverés. Tálaláskor növényi tejföllel locsold meg.

 

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.