Az egyik nagy kedvenc ez a nyers krémleves, amely az 5 perces levesek tárházát gazdagítja. Forró nyári napokon kellemes, hűsítő eledel. A szamóca, mely a köztudatba eper néven épült be, igazán gazdag a szervezet működését segítő anyagokban, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, hormonegyensúlyt támogató. Sokféle faj létezik, igazán zamatosnak a szabadföldi, napérlelte termés mondható. E mediterrán övben elterjedt növény májustól szüretelhető, bizonyos folyton termő fajok tavasztól őszig kínálják csábító gyümölcseiket.
A nyers gyümölcskrémleves elkészítése igazán egyszerű.

Hozzávalók:
50dkg eper
1dl tejszín
cukor vagy édesítő ízlés szerint
3dl tisztított víz

Az előkészített hozzávalókat dobáld egy jó turmixgépbe, mixeld selymes, krémes állagúra. A sűrűséget a víz adagolásával tudod szabályozni. Édesítésre használhatod azt, amit egyébként is szoktál. Minél kellemesebb, zamatosabb húsú szamócát választasz, annál ízletesebb lesz a krémlevesed. Vanílía fagylalttal tálalva mennyei.