Ez az étel különleges meglepetés, olyan kombinációt foglal magában, amely igazi felüdülést eredményez. Színeiben is sokoldalú, energikus, harmonikus. Ízvilága úgyszintén, különböző, önmagában ellentétes ízek társulnak oly módon, hogy az eredmény kellemes, egymást kiegészítő és támogató tökéletes összhangban mutatkozik meg. Ehhez társul még hatóanyag összetétele, mely tápláló, vitalizáló, ásványianyagokban, vitaminokban, nyomelemekben, fehérjékben gazdag. Mind energetikailag, mind fizikai összetevői alapján, külső, belső tekintetben bátran mondhatom, hogy ez az étel testnek és léleknek egyaránt manna. Sokoldalú gyógyító ereje így mutatkozik meg.
Elkészítése:
1/2 kg kelbimbót szeletelj vékonyra. Forralj sós vizet, dobd bele, pár perc után szűrd le. Nem főzzük, csak lágyítjuk, erőteljes vadságát finomítjuk vele. A fennmaradó lét felhasználhatod levesnek, értékes anyagokat és ízt tartalmaz.
Ha kihűlt, karikára vágott zöldhagymát, darabolt paradicsomot keverj hozzá.
A sütőtököt karikázd fel, sóval, grill fűszerrel szórd meg, süsd meg. Hamar kész, ne süsd túl.
A tofut sós, kurkumás, kókuszvajas keveréken forgasd át, süsd kérgesre.
Joghurtos dresszing:
2dl növényi joghurtot, 1dl olívaolajat, 1 mandarint, sót, 2 gerezd fokhagymát turmixolj össze. Közvetlenül fogyasztáskor kerüljön az ételre.
Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.