Édesburgonya 
Igen megtévesztő a magyar elnevezés, ez a zöldségféle valójában nem burgonya. Nagyon finom és tápláló is. Bővelkedik vitaminokban és ásványianyagokban. Egy kisebb darab már tartalmazza a napi A-vitamin fedezetet. Található benne C, B1, B2, B6, E vitamin, vas, kálium, magnézium, mangán, kalcium, foszfor, réz, cink, szelén. Ezen kívül remek fehérjeforrás. Mivel alacsony a glikémiás indexe, így cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják. Fogyókúrák nagyszerű eledele. Kedvező hatással van az izomrendszerre, idegrendszerre, immunerősítő, rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztőrendszer működését, ezen kívül szerepe van a rákmegelőzésben is. Koleszterincsökkentő, érvédő.

És ha már ilyen jó tukajdonságokkal rendelkezik, kóstoljuk is meg. Íme a recept:

Hozzávalók:
1 nagy édesburgonya
1 kicsi fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 db teljes kiőrlésű zsemle áztatva
1 ek. olívolaj
1/2 mk. szódabikarbóna

bors
zsemlemorzsa

Az egészet tedd aprítóba, jól forgasd meg. Ha nincs aprítód, a legkisebb lyukú reszelőn reszeld le a zöldségeket, majd utána tedd hozzá a többit. Ha kell, tegyél hozzá annyi lisztet, hogy formázható legyen. Kis golyókat gyúrva forgasd meg zsemlemorzsában, helyezd tepsire, tedd előmelegített sütőbe, süsd aranybarnára. Sütés 175° 25′

 

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.