Ez egy végtelenül egyszerű de nagyon finom étel. A nagyanyáink idejéből származó, klasszikus receptet kissé átalakítva a mai kor táplálkozási igényeihez, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják. 

Hozzávalók:
néhány burgonya
tönkölyliszt (vagy más liszt)
gabonatej

kókuszzsír

Egy tepsi alját kend meg vékonyan kókuszzsírral, majd karikázz fel annyi nyers burgonyát, amennyi beteríti, sózd meg. A többi hozzávalóból készíts sűrű palacsinta tésztát, ebbe is tegyél 1 ek kókuszzsírt, öntsd a keveréket a krumplira. Tedd előmelegített sütőbe 180° 30’ légkeverés. Légkeverés nélkül kicsit tovább kell sütni. Ha szép aranybarna, akkor jó. Gluténérzékenyek tönkölyliszt helyett más lisztet használjanak, úgy is nagyon finom lesz és laktató. 😊

 

Ha bármi kérdésed, véleményed van, írj. Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, hogy ők is olvashassák. Ha csatlakozol facebook oldalamhoz, mindig frissen értesülhetsz az új bejegyzésekről, ahol nemcsak a blog témáiról, hanem sok más hasznos információról is olvashatsz. Köszönöm, hogy velem tartottál. Szeretettel várlak vissza máskor is.